Wednesday, July 6, 2016

Mi lesz itt? - Közösségi kerékpárműhely

Sok dolgot tervezünk az épületben - vagy épp az udvarán. Ezeket szeretnénk megismertetni veletek a közeljövőben. Az egyik ilyen egy közösségi kerékpárműhely. Nagyon sok ember használja a biciklijét Pápán a mindennapi élethez munkába járásra, suliba menéshez, egyéb rendszeres közlekedés céljából.



A szerviz nem feltétlenül drága, illetve nagyon komoly szakik is vannak (erről nekem - és sokan másoknak - egyből a Tókert ugrik be), de így is jelenthet ez sokaknak túl magas költséget, vagy szimplán csak szeretne egy jót beszélgetni, közösségben lenni.
Egy ilyen közösségi kerékpárműhelynek nem az a lényege, hogy ha valamire szükség van, itt meg tudja venni, nem is az, hogy valakihez elhozza, aki majd megszereli neki, és visszajön a kész bicajért másnapra. Ehelyett inkább felületet, lehetőséget és korlátozott lehetőségeinkhez mérten eszközöket szeretnénk biztosítani a javításhoz. Szeretnénk majd önkénteseket is találni ahhoz, hogy ha valaki nagyon nem ért a szereléshez, akkor legyen, aki megmutatja, hogy kell lecserélni vagy megtisztítani a láncot, defektet javítani, beállítani a fékeket.
Szóval ha kész vagy hetente pár órát arra szánni, hogy segíts másoknak biciklit bütykölni, jókat beszélgetni közben, akkor tartsd fejben ezt a lehetőséget. Ha pedig szükséged van javításra, szerelésre, akkor kísérd figyelemmel a munkánkat, hogy idejében értesülj majd arról, mikor elindul nálunk a közösségi kerékpárszerviz.

No comments:

Post a Comment